Social

A încetat din viață Ovidiu Cosac

Regizorul turdean Ovidiu Cosac a încetat din viață la vârsta de 74 de ani.

În 2017, regretatul regizor a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Turda.

Ovidiu Cosac și-a dedicat  35 de ani din viață activității teatrale.

Născut la Turda, în 20 februarie 1946, Ovidiu Cosac și-a început activitatea ca director al Căminului Cultural din (pe atunci) comuna Buru. Angajat în anul 1968 la Teatrul de Stat din Turda, în funcția de regizor tehnic, Ovidiu Cosac a lucrat acolo vreme de 35 de ani, timp în care a colaborat cu regizori artistici precum Aureliu Manea, Vlad Mugur, Andrei Mihalache, etc. Pe lângă activitatea de la teatrul turdean, regizorul Ovidiu Cosac a colaborat cu instituții similare din țară, precum Teatrul Național și Teatrul Maghiar de Stat, ambele din Cluj-Napoca, Teatrul Național din Timișoara, cu teatrele de stat din Sibiu și Oradea, cu Teatrul de Nord din Satu Mare, sau cu Teatrul Toma Caragiu, din Ploiești.

Ovidiu Cosac a semnat regia tehnică, dar și pe cea artistică, a unor spectacole cu piese prezentate în festivalurile de teatru de la Costinești, Satu Mare, Bacău și Târgu-Jiu. Ovidiu Cosac și-a încercat puterile și în filmografie. Ca și producător independent, Ovidiu Cosac a realizat trei scurt-metraje artistice. Pasionat de fotografie, a participat cu lucrări la mai multe expoziții de grup și a realizat câteva expoziții personale.

Deși pensionat, Ovidiu Cosac a continuat să lucreze în domeniul teatrului, al culturii și să se constituie într-un factor activ al vieții sociale din Turda.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS