Special

Video. Interviu în maşină cu poetul turdean Călin Pop

Ei bine, Crăciunul bate la uşă, de această dată ne-am gândit să îl invităm la un interviu în maşină, pe poetul Turdean Călin Pop.

Călin Pop este un tânăr poet turdean, student la Facultatea de Teologie din Cluj Napoca, acesta a început să scrie poezii prin clasa a 4-a, a 5-a când scria poezii cu ocazia zilei de 8 Martie, poezii dedicate mamei. Călin nu credea că o să ajungă să scrie poezii în adevăratul sens al cuvântului şi să scoată cărți cu numele său pe ele. Primele lui strofe au fost dedicate strict poeziei religioase, el fiind student la teologie, “Îngerul cu aripi mov” în două volume, iar prima sa carte a fost lansată în 2014, dar înainte de asta a fost și o plachetă de versuri, o cărticică mică, aceasta a fost făcută cu ajutorul domnului Virgil Deceanu, cunoscutul nostru om de cultură din Turda, cu aceasta a debutat Călin Pop şi a fost intitulată “La căpătâiul primei sărutări”.
Călin Pop crede ca cel mai important este :”să ne descoperim noi, noi pe noi, să ne descoperim ce avem în suflet, şi după ce descoperim ce avem în suflet, important este să vrem să dăruim şi la ceilalți”. Printre oamenii care l-au susținut pe Călin şi care au crezut în el sunt diriginta acestuia din liceu, Groza Ana Maria şi prof Olga Morar.

Călin mai nou şi cântă, acesta are un public țintă, deoarece acesta cântă doar pricesne, cântări religioase. Acestea sunt compoziții proprii, atât muzică cât şi versuri.
O nouă carte va fi lansată în prima parte a anului viitor, cu poezii de dragoste, Călin speră să fie gata de lansat la începutul lunii martie cu ocazia zilei femeii. La această carte, Călin colaborează cu un pictor, iar fiecărei poezii îi va fi alăturată câte o ilustrație. Ca şi inspirație Călin are tot ceea ce îl inconjoară, natura, problemele, necazurile, bucuriile, sursa de inspitație nefiind o problemă.
Călin Pop ne urează “ Sărbători fericite, cu linişte, cu bucurie iar pruncul Iisus, care s-a născut în ieslea din Betleem să se sălăşluiască şi în sufletele dumneavoastră, să îl primiți acolo cu căldură, cu bunătate şi să reuşiți să împărtăşiți întregii lumi bucuria naşterii Domnului, Sărbători Fericite, Sărbători binecuvântate şi pace”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS