Special

Vreau să văd, domnule doctor!

Da, se întâmplă şi asta. Te trezeşti că nu mai vezi bine. Deschizi laptop-ul şi vezi… că nu mai vezi. Dai imaginea mult mărită şi abia atunci te descurci. Însă nu grozav, pentru că ochii îţi lăcrimează şi ai impresia că ai nisip în ei. Tare neplăcut.

Şi atunci trebuie să mergi la doctor. Sunt în Turda câţiva, dar zici că hai să mergi la cel mai nou cabinet deschis, Opticline. Greşeală. Nu e cabinet, e clinică. Şi ţi se confirmă asta nu neapărat citind pe internet, ci călcându-i pragul. În Turda, pe Libertăţii nr. 3.

Intri într-un spaţiu generos, plin de lume. Printre oamenii cu probleme mişună asistentele îmbrăcate cu salopete colorate. Zeci de pacienţi, multe asistente. Cum intri eşti preluat la recepţie, eşti întrebat, cu amabilitate, ce probleme ai, ţi se întocmeşte o fişă medicală apoi aştepţi puţin şi te iau în primire medicii. Drăguţi, amabili, prietenoşi, zâmbitori, de fapt profesionişti.

Te uiţi cu atenţie împrejur şi te gândeşti dacă eşti în România sau dincolo, în occident. Că prea e totul ca… nu la noi.

La clinică, pe lângă serviciile de consultaţie, de ochelari, serviciile simple de oftalmologie, medicii de aici asigură servicii complexe de consult, practic toată gama completă de investigaţii şi de tratamente medicale.

Se fac tratamente cu laser pentru diabetici, persoanelor care fac accidente vasculare, tratamente de laser la retină, fotocoagulator, laser pentru tromboze, pentru accidente vasculare la retină, există tomograf pentru retină, angiofotograf, investigaţii ultraperformante, ecograf ocular, biometru. Clinica are şi aparat pentru copilaşi, cu care la vârsta de trei luni se fac măsurători fără picături şi medicii ştiu astfel dacă copilaşul are nevoie de ochelari, de ocluzor sau de altceva. Pe lângă acestea, în premieră în oraş, chirurgii de la Clinica de Diagnostic şi Chirurgie Oftalmologică Opticline din Turda fac operaţii. Până acum, în Turda şi în Câmpia Turzii nu se efectuau operaţii de cataractă sau operaţii pentru dezlipire de retină.

Şi după ce treci prin mâinile câtorva medici, după ce ochii tăi trec şi ei prin câteva aparate, verdictul îl dă şeful, dr. Teodor Holhoş. Te întâmpină cu un zâmbet sincer şi frumos, cu vorbe calde, cu modestie, încât simţi că ai venit la un prieten, nu la un chirurg de talie mondială.

Se uită şi el în ochii tăi, dă verdictul şi… gata. Asistentele te preiau şi te programează pentru diferitele proceduri indicate de dr. Teodor Holhoş.

Şi peste ceva timp o să te faci bine. Şi o să vezi. Şi o să mergi la dr. Holhoş, o să-i mulţumeşti şi o să-i spui: „Văd, doctore! Mulţumită ţie şi echipei tale, văd din nou.”

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS