Actualitate

Sportul, materie obligatorie încă de la creșă. Preșcolarii, încurajați astfel să facă mișcare, arată un proiect de lege depus în Parlament

Preșcolarii ar putea avea în program două ore de educație fizică, grație unui proiect depus în Parlamentul României. Dacă inițiativa va trece, sportul ar putea deveni o materie obligatorie încă de la creșă. Ideea proiectului vine în urma unor statistici conform cărora 90% dintre copii stau până la 8 ore pe zi în faţa televizorului sau a telefonului mobil.
Alexandru Rus – profesor de educaţie fizică:” Antrenezi mai mult coordonarea. E vorba de cât de repede reacţionează corpul la comenzile creierului. Aceste deprinderi psihomotrice pot fi angrenate în jocuri de mişcare.”
Cei mici vor începe cu mişcări elementare, precum sărituri sau menţinerea echilibrului într-un singur picior.
Mariana Bitang, antrenoarea lotului olimpic de gimnastică feminină, care a obţinut 152 de medalii în carieră aplaudă şi ea ideea. Mai ales că sedentarismul cu care se obişnuiesc mulţi copii scurtează viaţa şi cu 7 ani.
Mariana Bitang – antrenor gimnastică: „Am ajuns pe locul 2 în Europa într-un nefericit top privind obezitatea infantilă. Mişcarea de la o vârstă destul de fragedă este într-adevăr o necesitate şi nu un moft. Sportul înseamnă sănătate.”
Eroare! Nume fișier neprecizat.
Statisticile arată că unu din trei tineri de la noi nu face sport deloc, nici măcar la orele de educaţie fizică de la şcoală, pe care le fentează mult mai mulţi.
Proiectul de lege care prevede introducerea orelor de exerciţii fizice pentru copiii de creșă a fost dezbătut de Senat şi aşteaptă acum votul.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS