Actualitate

Tot mai mulţi cetăţeni vietnamezi la muncă în Câmpia Turzii

În criză mare de angajați, tot mai multe companii cu activitate la Cluj, în special multinaționale, aleg să își aducă oameni din țări mai sărace (decât România). Fabrica de panificație La Lorraine a recrutat un prim lot de 50 de vietnamezi și „amenință” să aducă alt doilea lot, altfel nu va mai avea personal care să susțină extinderea unității, programată pentru acest an.
La Lorraine România (LLR) și-a mărit echipa cu 50 de vietnamezi la Câmpia Turzii. Măsura vine în contextul crizei acute de personal cu care se confruntă angajatorii, dar și a creșterii capacității de producție a fabricii, care va avea loc în acest an.
Aducerea de angajați din străinătate este o necesitate, deoarece criza de personal afectează afacerile, în special zona de producție, conform conducerii LLR. În ultimii ani, în zona Clujului au apărut multe fabrici, însă numărul de persoane dispuse să se angajeze a rămas același. În 2018, numărul de locuri de muncă neocupate la nivel național se ridica la 64.000.
Multe companii se luptă pentru a atrage un număr restrâns de angajați. În România sunt angajați 17.000 de cetățeni din afara Uniunii Europene (1.600 din Vietnam). LLR a luat decizia importului de personal din Vietnam după mai multe încercări de a angaja muncitori din țară.
La Lorraine este cea mai mare fabrică de produse de panificație și patiserie congelată din România, fiind principalul furnizor de panificaţie congelată pe plan intern și pe plan extern. LLR se află printre angajatorii constanți din zona Câmpia Turzii, având 250 de salariați.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.