Actualitate

Video. Asfaltările continuă la Turda

Asfaltarea începută acum mai bine de o lună, continuă în municipiul Turda. Dacă pe tronsonul de drum cuprins între Dedeman şi sensul giratoriu de la intersecția cu strada Constructorilor, lucrăriile sunt aproape finalizate, exceptând mici retuşuri la unele guri de canal și trasarea carosabilului, terminarea lucrării avansează în ritm alert acum desfășurându-se frezarea pe tronsunul de drum cuprins între sensul giratoriu de lângă Proges și intersecția cu strada Fabricii. Drumarii îşi cer scuze pentru inconvenientele create, dar dau asigurare că rezultatele vor fi pe măsură.

Într-un comunicat trimis la începutul lunii august, de Biroul de Presă al Primăriei din Turda, se precizează că ”sectorul de drum ce va fi reabilitat se află pe DN 15, din dreptul Colegiului Dr.Ioan Rațiu  până la intersecția cu Strada Fabricii”.

Modernizarea acestui sector de drum face parte din coridorul de mobilitate urbană ce străbate zona de est a Turzii, și constă în ”frezarea carosabilului, ridicarea la cotă a căminelor de apă, de canalizare, respective a celor Romtelecom și așternerea unui strat de asfalt de uzură, pe toată suprafața carosabilă, de aproximativ 19 mii de metri pătrați”. În timpul execuției lucrărilor, circulația rutieră se va desfășura pe două, din cele patru benzi ale șoselei, se mai menționează în comunicatul Primăriei Turda.

Strada Ștefan cel Mare face parte din coridorul de est, a cărui modernizare ajunge la aproximativ 10 milioane de euro. Pe lângă strada Ștefan cel Mare mai cuprinde Piața Romană și Calea Victoriei. Coridorul de mobilitate urbană din zona estică a Turzii are o lungime de aproape 3,5 kilometri.

Proiectul mai prevede modernizarea coridoarelor de mobilitate urbană integrată din zona industrială, ce include și modernizarea străzii 22 Decembrie 1989, din zona de vest (străzile Alexandru Ioan Cuza – Clujului – Simion Bărnuțiu –  General Dragalina – Dr. Ioan Rațiu) și din zona centrală a Turzii (strada   Libertății – Piața 1 Decembrie 1918 – strada Andrei Șaguna – strada Gheorghe Lazăr – strada Axente Sever – strada Avram Iancu – strada Andrei Mureșanu).

Drumurile din Turda ce urmează să fie modernizate au o lungime totală de peste 11 km. Valoarea lucrărilor de modernizare, finanțate din fonduri europene, depășește suma de 30 de milioane de euro.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS