Actualitate

Video. Biciclist pe contrasens pe autostrada Turda – Cluj

Un participant la trafic a postat pe facebook un filmuleț unde apare un biciclist pe contrasens pe autostrada Turda – Cluj.
Reguli de circulatie si legislatia pentru biciclisti

Bicicleta este un vehicul, de aceea atunci cand mergi pe ea trebuie sa respecti legislatia rutiera valabila si pentru celelalte vehicule, inclusiv autoturismele.
Nu exista un cod rutier special pentru biciclisti, ci doar referiri la circulatia bicicletelor drumurile publice. Astfel, referiri la regulile de circulatie pentru bicicisti pot fi gasite in Codul Rutier si in si Regulamentul de aplicare, care a fost modificat la sfarsitul lui 2016 cu unele elemente ce vin in favoarea celor care se deplaseaza pe bicicleta.

Trebuie sa stii ca mersul cu bicicleta pe trotuare este interzis. Cand pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate bicicletelor poti merge linistit pe bicicleta acolo, trotuarul devenind astfel pista de biciclete. Trotuarele sunt destinate pietonilor, astfel ca orice vehicul aflat pe acest spatiu, in lipsa unui marcaj specific, incalca legislatia rutiera.
Potrivit Codului Rutier, circulatia pe drumurile europene, nationale, sau de alt tip este permisa, cu exceptia cazurilor in care acest lucru este semnalizat printr-un indicator rutier. In schimb, nu este permisa circulatia bicicletelor pe autostrada.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS