<
Actualitate

Video. Cât de costisitor este alpinismul? Ne-a răspuns Florin Mânzat – alpinistul din Câmpia Turzii care a cucerit cele mai înalte culmi ale lumii

În rubrica 10 cu Adrian Soporan din cadrul Ziarului 21, am avut ocazia și plăcerea de a intervieva un om cu o pasiune extremă, alpinismul. Alpinistul ghirișean, Florin Mânzat, a fost premiat la Zilele Municipiului Câmpia Turzii de către primarul Dorin Lojigan, pentru întreaga activitate pe care o desfăsoară în tainele alpinismului. Florin Mânzat a cucerit cele mai înalte culmi ale lumii, iar dorința sa a fost ca atunci cand va urca în continuare pe vârfurile lumii, alături de steagul României să abordeze și steagul municipiului Câmpia Turzii.

Am vrut să aflăm de la el cât costă pasiunea unui alpinist pentru a practica acest sport nebun, iar răspunsurile ni le-a oferit Florin Mânzat, cel care de câțiva ani buni cucerește munții din întreaga lume.

Florin Mânzat: Mă costă destul de mult. Acum pentru fiecare expediție încerc să mă duc pe cont propriu și să îmi găsesc cele mai ieftine bilete sau să îmi fac cele mai bune rezervări, la diferite hoteluri ieftine. Ajung undeva la 3.000 de euro. Cam atât mă costă pentru un vârf. O pereche de ghete semirigide se ridică în jur la 300 de euro, un cort bun în jur la 600 de euro, de asemenea un sac de dormit cu puf, pentru a rezista la temperaturi foarte joase, 600 de euro.

Întregul interviu cu cel mai bun alpinist din Câmpia Turzii, care a cucerit cele mai înalte culmi ale lumii, îl puteți găsi de luni, 27 august, în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS