<
Actualitate

Video. Interviu Relu Almăşan – Rainy Cocktail Bar

Evenimentele importante ale vieții, nu au cum să treacă pe lângă noi și noi să nu sesizăm asta.
De ceva timp este un „must have” la toate evenimentele fericite din viața noastră, practic nu mai este eveniment fără cocktail bar.
Pasionat de partea artistică în domeniul băuturilor, Relu Almăşan a fost binevoitor să ne explice cum stă treaba cu consumul de alcool la evenimente.

1. Adrian Soporan: De unde ideea de cocktail bar?
Relu Almășan: Să știți că nu sunt străin de prepararea băuturilor. Pentru că în urmă cu câțiva ani am administrat unul dintre cluburile din Câmpia Turzii timp de doi, trei ani și eram responsabil pentru partea de bar implicit preparam băuturi, cocktailuri, făceam necesarul pentru serile în care se organizau petreceri și practic eram responsabil pentru buna dispozitie a invitaților.
Este o pasiune mai veche și dacă tot imi place să binedispun lumea, am zis să încep să fac acest lucru.

2.A.S: De unde ideea numelui Rainy Cocktail Bar?
R.A: Eram la un pool party împreună cu niște prieteni și bineînțeles având niște abilități de a realiza cocktail-uri, am făcut câteva longdrink- uri și eram constrâns de faptul că urma să particip la un târg de nunți care cred că era la două săptămâni după petrecerea respectivă. Încă nu aveam un nume stabilit, inspirația m-a făcut ca în momentul în care vremea de afară s-a schimbat, respectiv a început să plouă, în mintea mea erau două cuvinte: arome si ploaie. Atunci ne-am dat seama că numele cocktail-barului să fie Rainy Cocktail Bar, o ploaie de arome într-un singur pahar.

3. A.S: Cui vă adresați? Tipuri de evenimente la care participati?
R.A: Ne axăm pe toate tipurile de evenimente începând de la nunți, botezuri, zile onomastice, petreceri private, pool party, majorate. La toate tipurile de evenimentele fericite ale vieții.
Ideea este ca oamenii să se simtă bine și să fie în largul lor. Aici mai vreau să adaug că avem o conduită de bune practici pe care o folosim la evenimetele unde participăm. Daca cineva a băut cam mult, discreţia și confidențialitatea ne recomandă. Niciodată nu o să zicem că cineva a băut peste măsură. Am avut evenimente unde au participat oameni importanți din societate, dar tot ce s-a petrecut la eveniment, a rămas la eveniment.

4. A.S: Săptămâna viitoare am un eveniment? Cum procedez?
R.A: După ce am semnat un contract și am convenit de comun acord asupra pachetelor, trecem la procedură. Sunt două modalități de a începe un eveniment.
În primul punct putem lucra cu băutura adusă de către client.
În situația asta avem un tarif de persoană, oarecum manopera noastră, iar clientul ne aduce băutură în funcție de necesarul pe care noi îl facem.
Partea de ” all inclusive” la bar. Noi aducem băutura achiziționată direct de la furnizori la cele mai bune prețuri de pe piață.
Stabilim cu clientul câteva dintre cocktail-uri și shot-uri, iar pe tot parcursul evenimentului tot ceea ce ține de băutura din bar, oamenii pot servi, fiecare cât poate duce.
Și partea de „all inclusive” pentru toata băutura din nuntă. De la apă până la cele mai fine băuturi, de asemena cât se poate bea.
Rainy bar nu îți vine la eveniment, îți face 3 băuturi, îți ia banii și pleacă.

Dimpotrivă, asigurăm consiliere în întocmirea meniului de băuturi pentru evenimente, în concordanță cu mâncarea servită la eveniment și în funcție de sezon.

5. Ce produse (băuturi, siropuri, pireuri) folosești?
R.A: Produsele pe care le folosim sunt de înaltă calitate. Că vorbim de siropuri, că vorbim de piereuri sau pur si simplu de alcool, sunt gama de vârf. Suntem pe principiul că calitatea și nu cantitatea contează. Sunt multe copii fidele ale bauturilor în piață. De aceea este foarte important să achiziționezi băutură de la furnizori autorizați. Au fost multe cazuri în care whisky-ul nu era tocmai whisky.

6. A.S: Cursuri de formare?
R.A: Cursurile de barmani sunt și o să fie în continuare cea mai bună investiție. Am fost la câteva cursuri, însă ori de câte ori îmi permite timpul, mă mai inscriu la câte un curs. Pe lângă cursuri ai nevoie de multă practică și să te documentezi tot timpul. De exemplu, există foarte multe cărți care te ajută la preparea anumitor băuturi. Citești, faci practică până îți reușește și abia apoi îl bagi în meniul pentru evenimente. După ce ești 100% convins că îl poți reproduce, abia atunci îl „promovezi”.

7. A.S: Este vreo regulă când faci shot-uri sau cocktail-uri?
R.A: De cele mai multe ori la nunți, oamenii doresc să prindă tupeu cat mai repede. Aici este un paradox. Scopul nostru este să îi facem să se simtă bine, să le oferim o stare de beatitudine. Nunta ține 8, 9 ore și nu vrem ca pe la ora 17:00 invitații să fie „rupți”.
Noi vrem să se simtă bine de când începe evenimentul, până la finele lui. Regulă există pentru fiecare în parte. Noi avem regula noastră, pe care nu o putem expune din motive de… concurență.

8.A.S: Unde vă găsim?
R.A: Suntem usor de găsit. Avem și pagină oficială de facebook, Rainy Cocktail Bar. Însă scopul nostru nu este să fim celebri pe rețetele de socializare, ci să fim prezenți la evenimentele importante din viața oamenilor. Cea mai bună reclamă este recomandarea. Suntem la început, însă la evenimentele la care am participat am făcut o figură foarte frumoasă și recomandarea celor la care am fost, a contat mult pentru evenimentele care urmează.

9. A.S: Ați avut ceva evenimente mai speciale?
R.A: Un eveniment la care am participat cu toată dragostea noastră a fost un eveniment caritabil organizat de către nașul meu, Adrian Soporan. Pot să vă spun că a fost foarte multă lume, însă ne rugam bunului Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine și să ne dea putere să reușim să facem cocktail-uri și shot-uri la toți cei care veneau în valuri către standul nostru.
A fost un eveniment reușit și am reusit și noi să servim în jur de 500 de persoane. A fost ca un test pe care l-am trecut cu brio.

10.A.S: Mesaj pentru clienți sau pentru posibilii clienți?
R.A: Din punctul meu de vedere nu există cel mai bun, în niciun domeniu. Însă există cel mai potrivit. Așadar, dacă crezi că ne potrvim cerințelor tale, nu ezita să ne contactezi.
Mulțumim celor care au apelat la serviciile noastre de cocktail bar.
Pentru posibili clienți: deși teoretic e foarte simplu să combini două sau mai multe băuturi cu siropuri şi pireuri, în realitate este foarte greu. Nu lăsați prețul mic să fie cel care vă ghidează, pentru că la final de eveniment, cel ieftin o să te coste mai mult decât cel scump.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS