<
Actualitate

Video. Zilele comunei și festivalul Cepei la Moldovenești

Vineri,  24 august 2018, a început cea de-a 7-a ediție a zilelor Comunei Moldoveneşti şi Festivalului Cepei, acestea prin tradiție se organizează în ultimul sfârşit de saptămână al lunii august.  Organizatorii acestei ediţii au fost Primăria și Consiliul local din Moldovenești și Asociația Prietenii Bădeniului. Primarul comunei, Mărginean Ioan, a declarat pentru Ziarul 21, că această ediție este mai aparte, prin varietatea de evenimente pe care împreună cu echipa sa le-a organizat.

 

„În această seara a avut loc deschiderea oficială, unde au luat parte atât sătenii cât şi invitați speciali, în deosebi primari şi vice primari dar şi delegații ale oraşelor înfrățite cu comuna noastră. Evenimentele sunt diverse şi vor să mulțumescă pe toată lumea, ele fiind dedicate atât românilor cât şi maghiarilor.

Această ediție se bucură de un festival culinar, un concurs de ciclism montan, expoziție de utilaje agricole, o cupă la fotbal, teatru de păpuşi, nunta de aur a cuplurilor ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, ansambluri folclorice din Tureni, Mihai Vitezul şi Moldoveneşti. Capi de afiş al acestei ediții fiind Crina Prața şi Alexia Prața, iar seara de duminică se va încheia cu un frumos foc de artificii”.

La  Căminul Cultural Pataki Andras din Moldovenești au fost primiți musafirii din localitățile înfrățite și unde s-a putut viziona expoziția pozelor vechi din comună și prezentarea cărții scriitorului Bagyoni Szabo Istvan. Seara s-a încheiat cu un concert de muzică clasică al formației Kovacs Pal din localitatea Farmos.

 

Sâmbătă au început concursurile sportive, și anume campionatul de fotbal pe terenul școlii din Moldovenești și concursul de ciclism, în premieră pentru comună. Tot sâmbătă a avut loc expoziția de utilaje agricole și concursul de gătit, în timp ce pentru cei mai mici au fost organizate jocuri statice, ateliere de pictură pe față, olărit sub îndrumarea lui  Suba Laszlo și bineînțeles îndrăgitul Teatrul de Păpuși.

După cuvântul de început al primarului Ioan Mărginean a urmat premierea câștigătorilor concursului de ciclism, a campionatului de fotbal, a concursului de gătit și premierea cuplurilor care au sărbătorit Nunta de Aur.

Pe scena Zilelor comunei Moldovenești au evoluat ansamblul Rugyek din Mihai Viteazu, Ansamblul Fiii Moților din Mihai Viteazu, Ansamblul Boglya din Tureni.

Pentru cei mai tineri a avut loc un concert al trupei Insect din Sfântu Gheorghe și un spectacol de dansuri moderne prezentat de Unique Dance, echipa de dans modern a școlii din Moldovenești. Tot pe scena festivalului au urcat și Asociația Femeilor din Plăiești apoi seara s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară oferită de Crina și Alexia Prața, urmat de spectacolul de jungleri cu foc prezentat de Asociația Juggling din Cluj Napoca, un concert al formației Role, totul culminând cu focurile de artificii.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS