<
Actualitate

Ziua Eroilor comemorată la Baza 71 Aeriană

Ziua Eroilor sărbătorită în fiecare an în ziua Înălțării Domnului a fost comemorată la Baza 71 Aeriană printr-un ceremonial militar. În cadrul ceremoniei au fost evocați şi eroii aviatori căzuți la datorie din cadrul Bazei 71 Aeriană!
Cinste şi onoare Eroilor Neamului Românesc!

Ziua Eroilor reprezintă o dată importantă în conștiința noastră, care ne definește ca națiune și comunitate locală. România este prima țară care printr-un decret-lege din 1920 a asociat comemorarea eroilor români și străini cu praznicul înălțării domnului. Ulterior,  prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Astfel, în această zi sunt pomeniți toți cei care prin suferința și prin jertfa lor , din toate timpurile și locurile, au consacrat idealurile de unitate, libertate și demnitate ale poporului român, ale creștinătății și ale Europei. Asocierea dintre jertfa mântuitoare a lui Iisus Hristos și ofranda de sânge depusă  pe altarul idealurilor poporului român conferă sacralitate momentului și îmbogățește valoarea lui simbolică a acestei zile în conștiința contemporanilor nostri.

Sunetul clopotelor pe care le-am auzit este glasul sfâșietor, dar plin de biruință al celor care de-a lungul vremii ne-au asigurat cu prețul vietii lor seninătatea zilelor noastre. Eroii nu au vârstă, nu au uniformă și din păcate unii nu  au nume. În schimb, noi avem datoria de a-i comemora, de a le aduce onorul și de a-I pomeni în rugăciunile noastre pentru liniștea sufletului lor. Cunoscuți sau necunoscuți, toți eroii trebuie să primească prinosul nostrum de recunoștință.

Indiferent de locul de unde au pornit, indiferent de locul unde au ajuns, dincolo de tot și toate noi depunem azi simbolul mulțumirii noastre pentru sacrificiul lor.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS