<
Actualitate

De Ziua Eroilor, militarii turdeni au depus coroane la monumentul militarilor sovietici

Joi, 28 mai, a fost sărbătorită Ziua Eroilor, iar în toată țara au fost ceremonii de comemorare a celor care și-au pierdut viața în timpul celor două războaie mondiale. Sărbătoarea a fost instituită în România din 1920.

Și la Turda au avut loc ceremonii. La cimitirul Eroilor au fost autorități civile și militari din Turda care au adus onoruri celor căzuți la datorie. Din păcate, toate acestea s-au întâmplat la monumentul eroilor ruși și nu la cel al eroilor români.

Oamenii care s-au aflat în cimitir le-au atras atenția militarilor. Aceștia au lăsat capul în jos și au plecat, dar situația caraghioasă a continuat – militarii au mutat coroanele de la monumentul militarilor sovietici la monumentul eroilor români.

Manuela Moldovan, coordonatorul proiectul „Redăm Demnitatea Eroilor Noștri” i-a amenința pe cei în uniformă că va face plângere la M.Ap.N. dar și la Oficiul Național pentru Cultul Eroilor. Doi militari au încercat să îi explice că sunt cadre noi în Turda și nu știau cum este împărțit Cimitirul Eroilor.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS