campanie campanie
Educaţie

Elevii Colegiului Tehnic Victor Ungureanu premiați la Târgul Firmelor de Exercițiu

Elevii CTVU au obținut premiul II pentru firma de exerciţiu ,,Pensiunea Triteni”, Gădălean Delia, Florea Dragoş, Sabău Alina, Podariu Darius, Folta Mihai, Lukacs Alexandru și Ploscariu Iulian au fost elevii care au impresionat juriul, iar coordonator acestui grup a fost dir.adj. prof. Cherecheş Monica.

Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu „Pregătim Cariera” 2019 – UBB, FSEGA, a fost organizat de Colegiul Economic ,,Iulian Pop”- Cluj-Napoca.

Acest eveniment are un caracter antreprenorial și este dedicată promovării și vânzării produselor sau serviciilor firmelor de exercițiu care funcționează în școlile din județul Cluj și din alte județe din regiunea de nord-vest a țării.

Firmele de exercițiu constituie o metodă interactivă de învățare în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și aplicare interdisciplinară a cunoștințelor precum și o abordare a procesului de predare-învățare care asigură condiții pentru aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională. Punctele forte ale acestui concept sunt accentul pus pe partea practică și legăturile avute cu mediul economic real.

Asemănător firmelor din economia reală, firmele de exercițiu se află într-o relație de afaceri și competitivitate. Prin intermediul lor, „angajații” firmei de exercițiu ajung să descopere cultura economică a partenerilor din țară și din străinătate. Instruit într-un cadru atractiv, creativ și interactiv, tânărul va participa voluntar și motivat la propria formare, dobândind competențe esențiale ce îi vor ușura inserția pe piața muncii.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea perspectivelor de inserție pe piața muncii pentru elevi din unitățile de învățământ de profil economic, prin promovarea culturii antreprenoriale, prin consilierea profesională și furnizarea de activități inovatoare de învățare și dezvoltare personală.

Elevii implicați în implementarea acestui proiect de inovare științifică în domeniul antreprenorial au contribuit la creșterea atractivității lecțiilor, la motivarea lor pentru ridicarea nivelului de pregătire de specialitate, astfel încât să satisfacă nevoile angajatorilor de a avea forță de muncă capabilă să se adapteze unei piețe a muncii în domeniul serviciilor din turism din ce în ce mai exigentă și concurențială.

Activitățile proiectului s-au materializat în organizarea târgului firmelor de exercițiu dar și în participarea la astfel de competiții, în țară sau în străinătate, la care elevii coordonați de cadrele didactice au amenajat standurile expoziționale, au pregătit materiale de prezentare și promovare a produselor și serviciilor realizate în firmele de exercițiu și au desfășurat activități de tranzacționare a produselor.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS