Educaţie

Profesorii de la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu- parteneri în Proiectul Erasmus + ”Consorțiu pentru formare prin mobilitate europeană”

Planul managerial 2016-2017 al Inspectoratului Școlar Județean Cluj a inclus  ca prioritate creșterea numărului de mobilități europene în scop de formare pentru elevi și cadre didactice cu accent pe mediul rural.

Astfel pe parcursul a 2 ani, s-a derulat Proiectul  Erasmus + ” Consorțiu pentru formare prin mobilitate europeană” -proiect de mobilitate 2016-1-RO01-KA101-023853  inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj cu participarea a trei instituții din mediul rural:  Școala Gimnazială ”Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu, Școala Gimnazială Viișoara și Școala Gimnazială Nireș. Prin acest proiect 20 de cadre didactice din cele 3 școli, conform strategiei  ,,ERASMUS+ EDUCAȚIE DE CALITATE ÎN MEDIUL RURAL”, au avut șansa de a participa la 4 cursuri de formare furnizate  de compania spaniolă ESMOVIA– Training and Mobility :

c1. Building team spirit among educational staff,

c2. Planning and management of Successful Erasmus+ projects,

c3. Building team spirit in the classroom,

c4. Roma community: Past, present and Future in education and social progress,

Aceste cursuri de formare deservesc scopul strategiei ISJ Cluj de a susține cele trei școli în atingerea  următoarelor ținte: derularea de proiecte care să vizeze dezvoltarea inteligenței emoționale la elevi, educația pentru sănătate, promovarea comportamentelor sănătoase, reducerea absenteismului și a riscului de abandon școlar, creșterea autonomiei în învățare a elevilor, promovarea de noi metode de motivare în sprijinul prevenirii eșecului școlar , participarea școlilor la proiecte la Erasmus+  .

Membrii echipei  de  proiect de la  Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”  au beneficiat de oportunitățile oferite de trei cursuri de formare.

Astfel, în perioada 30 noiembrie-2 decembrie 2017, doamnele profesoare  Suciu Mihaela și Babaioana Ella au participat la cursul ”Planning and management of Successful Erasmus+ projects”. Din echipa participantă la cursul ”Building team spirit in the classroom”, organizată în perioada 10-14 iulie 2017, au făcut parte  doamnele profesoare Pop Anca și Cismaș Ioana .

În fluxul patru, organizat în  perioada  23-27 octombrie 2017, doamna director profesor Arion Daniela Maria și doamna profesor Gombasi Gabriela, director  adjunct au participat  la cursul ” Building team spirit among educational staff”.

Cunoștințele și deprinderile însușite în cadrul acestor formări sunt valorificate în activitățile educative școlare și extrașcolare în scopul creșterii calității actului educațional și a promovării imaginii școlii în comunitate.

 

 

Director,

 

Prof.Arion Daniela Maria

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS