Box

Ioana Enache: „Pentru mine, boxul înseamnă totul! Visez să ajung campioană”

Turdeanca Ioana Enache s-a întors, de curând, cu medalia de argint de la Cupa României. Sportiva antrenată de Florin Bordi s-a aflat la prima competiţie de asemenea anvergură şi, în ciuda faptului că a întâlnit cele mai valoroase sportive din ţară, nu s-a lăsat intimidată şi s-a întors la Turda cu o medalie. La doar 12 ani, Ioana a făcut din box cea mai mare pasiune şi are încredere în talentul ei şi în antrenorul Florin Bordi, omul care a iniţiat-o în nobila artă a pugilatului şi care i-a dat şansa să dovedească că într-un suflet de copil stă ascunsă o viitoare campioană. Pentru că acesta este obiectivul Ioanei, să devină campioană!

Denisa Mărginean: Ioana, spune-ne de ce ai ales să practici acest sport?

Ioana Enache: Ȋn primul rând, pot să spun că îmi place foarte mult boxul, mă pasionează şi este sportul care mă transformă într-o persoană curajoasă.

 

D.M: Cum a început totul, cum ai ajuns la sală şi ce te-a determinat să practici un sport atât de dificil?

I.E: Vinovat, cu ghilimelele de rigoare, este antrenorul meu. Dânsul a venit acasă la bunica mea şi m-a încurajat să vin la sală să mă pregătesc, să văd ce înseamnă boxul. A doua zi eram deja la sală. Tot ceea ce am văzut şi am învăţat m-a determinat să rămân şi m-a făcut să-mi doresc să practic acest sport. Curajul şi frumuseţea boxului m-au atras şi m-au încurajat să rămân.

 

D.M:Ce înseamnă boxul pentru tine?

I.E: Ȋn puţine cuvinte, pot spune că boxul înseamnă totul. Aşa cum v-am spus, boxul mă face să mă simt fericită în fiecare zi, simt că acolo e locul meu, îmi dă curajul de care am nevoie şi ambiţie.

 

D.M:  Care sunt principalele provocări pentru o fată care alege să practice boxul?

I.E: Dacă nu eşti ambiţioasă şi nu ai curaj, nu prea poţi face faţă. Şi mai este şi încrederea care este foarte importantă. E important să ai încredere în tine şi să ai dorinţa de a învinge.

 

D.M:  Ce sentimente te încearcă atunci când eşti în ring, faţă în faţă cu adversara?

I.E: Singurul lucru la care mă gândesc este că trebuie să o înving. Când sunt faţă în faţă cu adversara mă gândesc că va fi victoria mea, că eu voi fi învingătoare.

 

D.M:  La prima mare competiţie la care ai participat, Cupa României, ai cucerit medalia de argint. Cum a fost?

I.E: A fost, cu adevărat, prima mare competiţie şi prima medalie importantă. Am fost foarte fericită când am urcat pe podium, la meciuri am fost concentrată şi acum mă bucur şi sunt mândră de mine că am fost cu adevărat curajoasă.

 

D.M: Ce a spus familia ta când a aflat că practici boxul?

I.E: Familia mea s-a bucurat pentru mine, pentru că ştie că fac ceea ce-mi place. Sunt alături de mine, mă susţin şi stau cu sufletul la gură la fiecare meci sau competiţie importantă la care particip.

 

D.M: Ai vreun model, cineva care să te inspire şi să te motiveze?

I.E: Modelul meu este chiar antrenorul meu, cel care îmi dă cele mai bune sfaturi şi mă ajută să depăşesc momentele grele. Mă susţine, mă încurajează şi mă ajută să fiu mai bună în ceea ce fac, iar pe această cale vreau să-i mulţumesc pentru tot.

 

D.M: Care sunt cele mai importante sfaturi pe care le-ai primit de la antrenorul tău?

I.E: Ȋmi spune mereu să dau totul, pentru că numai aşa pot avea realizări şi doar aşa mă pot impune. Mă învaţă tot ceea ce trebuie să ştiu în materie de box şi, cel mai important, îmi dă curajul de care am nevoie.

 

D.M: Care sunt obiectivele tale?

I.E: Muncesc mult şi fac totul cu pasiune pentru că îmi doresc să fiu campioană. Ȋmi doresc să le aduc bucurie părinţilor mei şi antrenorului meu. Şi mai vreau să rămân mereu încrezătoare şi curajoasă!

 

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS