<
Handbal

Magnifici până-n ultima secundă! Potaissa Turda a învins Poli Timişoara şi e în semifinale! Potaissa Turda-Poli Timişoara 24-23 (14-11)

  Sala de Sport „Gheorghe Bariţiu” a găzduit joi, 13 aprilie, confruntarea dintre Potaissa Turda şi Poli Timişoara în urma căreia s-a decis echipa calificată în faza semifinală a play-off-ului.

Aflate în faţa întâlnirii decisive, cele două formaţii n-au riscat prea mult în debutul partidei dar tactica fiecăreia a prins contur şi cel puţin până în minutul 8  partida a  stat sub semnul echilibrului, scor 3-3.

Turdenii au înţeles însă că jocul rapid ar putea da bătăi de cap apărării adverse şi acţionând în consecinţă au prins apărarea timişoreană dezorganizată în câteva rânduri şi au reuşit să se distanţeze la 3 goluri, scor 7-4 (min.13). Gestul goalkeeperului Daskalovski, după golul marcat de Lazăr în minutul 15, a trădat nemulţumirea  acestuia, dar coechipierii săi au pus presiune în ofensivă şi au reuşit să se apropie la un singur gol, scor 10-9 (min.21). Până la finalul primei părţi, turdenii au mai punctat de patru ori, în timp ce formaţia lui Pero Milosevic a mai înscris de două ori prin Milosevic şi  Lazarov, scor la pauză:14-11.

Cele două formaţii au început actul secund în forţă, iar Savic, nou-intrat în poarta timişorenilor, a avut o serie de intervenţii salvatoare şi la zece minute de la reluarea jocului tabela de marcaj afişa egalitate la 16.

Mai mult, Marjanovic şi-a dus echipa în avantaj, iar Fenici a majorat diferenţa, scor 16-18 (min.44). Cel mai bun marcator al turdenilor, Radu Lazăr, l-a surprins pe goalkeeperul timişorean cu o aruncare înşelătoare şi în minutul 48 tabela afişa egalitate la 19.

Tot egalitate am consemnat şi zece minute mai târziu, scor 22-22, dar miza era uriaşă şi jocul a devenit tensionat. Ţenghea a fost omul potrivit la locul potrivit, iar Cântec, deşi accidentat, a intrat în momentele cheie ale jocului reuşind să şi puncteze. Cu un minut înainte de fluierul final, Fenici a greşit pasa şi turdenii au răspuns prin Adomnicăi care a punctat pentru 23-22 spre bucuria minunatului public turdean. Cu 40 de secunde înainte de final, tehnicianul Milosevic a solicitat time-out şi le-a desenat elevilor săi schema de joc. Lasica, cel mai bun marcator al oaspeţilor, a restabilit egalitatea la 23 şi a fost rândul lui Horaţiu Gal să solicite un moment de respiro pentru formaţia sa pe care a sfătuit-o să nu le ofere adversarilor o nouă posibilitate de atac.

Adomnicăi a punctat pentru 24-23, Fenici a văzut cartonaşul roşu şi timişorenii n-au mai avut timp pentru a reveni. Fluierul final a produs descătuşare în tabăra echipei gazdă. Jucătorii şi suporterii s-au bucurat împreună de o nouă victorie importantă, o victorie care-i duce pe turdeni în semifinalele competiţiei.

La finalul întâlnirii, tehnicianul Horaţiu Gal le-a mulţumit elevilor săi pentru devotament şi pentru felul în care s-au mobilizat.

Potaissa Turda-Poli Timişoara 24-23 (14-11)

Potaissa Turda: Ţenghea, Varo-portari

Au marcat: Lazăr 6 goluri, Pavel 4, Marian 3, Zacaciurin 3, Adomnicăi 2, Amihăesi 2, Huta 1, Cântec 1, Thalmaier 1.

Antrenor: Horaţiu Gal

 

Politehnica Timişoara: Daskalovski, Savic -portari

Au marcat: Lasica 7 goluri, Lazarov 5, Vaidasigan 4, Fenici 3, Milosevic 2, Neamţu 1, Marjanovic 1

Antrenor: Pero Milosevic

 

Sursă foto:ActionFoto.ro

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS