Pe scurt

Cu cât se vinde pe internet celebrul peşte din sticlă din comunism

Obiectele pe care le regăseam aproape în fiecare casă de român, în anii `70-`80, au început să fie văzute cu alţi ochi, la 30 de ani de la Revoluţie.

Bibelourile din porţelan, produse la Curtea de Argeş în frunte cu nelipsitul peşte din sticlă, telefoanele vechi cu disc, produsele de papetărie ”Made in China” sau jucăriile româneşti au devenit obiecte de colecţie, căutate din ce în ce mai mult de colecţionari sau nostalgici.

Piaţa vechiturilor din România este tot mai mult în căutarea obiectelor, marcă a anilor comunismului, pentru care părinţii noştri stăteau ore la cozi sau îşi foloseau influenţa pentru a face rost de ele de la şefele de magazin care le vindeau ”pe sub mână”.

Jucăriile şi obiectele de papetărie produse în China, în special cunoscutele ascuţitori din porţelan, un ”must have” al elevului din anii 80, se vând pe site-uri de specialitate la preţuri deocamdată modice.

De exemplu, jucăriile din plastic, de la căluţul cu roţi până la păpuşile cu cap supradimensionat, din cauciuc sunt la mare căutare acum. Preţul variază de la câteva zeci de lei până la 150 de lei, în funcţie de vechime, stare şi de numărul produselor existente pe piaţă.

Printre cele mai căutate pluşuri sunt căţeii cu cap mobil pe care îi vedeam în urmă cu 30 de ani, în interiorul bătrânelor Dacii, în spate, la lunetă.

Vedeta acestei categorii este celebrul peşte din sticlă colorată, al cărui loc era aproape fără excepţie pe televizor. Dacă mai aveţi norocul să-l găsiţi disponibil pe site-urile care vând vechituri, preţul acestuia porneşte de la 150 de lei.

sursa: adev.ro/q2gb9h

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS