<
Interviu

O altfel de poveste de sfârșit de an școlar. Ea este Alexia, deși părinții ei sunt nevăzători, a terminat primii trei ani de școală cu nota 10!

„Mă numesc Alexia Ioana am 10 ani și mă bucur foarte mult că pot să văd, pentru că părinții mei sunt nevăzători”, așa începe povestea reportajului nostru despre o fetiță din Pădureni, ai cărei părinți sunt nevăzători dar cu toate astea,ajutați și de bunica fetei s-au străduit să-i ofere cea mai bună educație. Și a primit-o, Alexia a terminat primii trei ani de școală cu nota 10!

Ziarul 21 a auzit de povestea Alexiei, din comuna Triteni, așa că am considerat că este o poveste care merită cunoscută de toată lumea. Ne-am deplasat la Pădureni, pentru a-i afla povestea. Am vorbit în prealabil cu familia sa ca să aflăm dacă ne primesc, au fost și ei emoționați că Ziarul 21 le trece pragul, așa că atunci când am ajuns ei ne așteptau cu prăjituri pe care fetița le așeza frumos pe masă, era cu zâmbetul pe buze.


Alexia este o fetiță de 10 ani, mult mai matură decât anii pe care-i are. O fetiță care este o binecuvântare pentru părinții ei.

„Vreau să-i mulțumesc dnei învățătoare pentru educația pe care mi-a dat-o și pentru că am ajuns până în clasa a treia cu media FB (foarte bine)” , mai spune ea cu o admirație în suflet pentru dascălul său, dna învățătoare Lidia Baciu.

Lidia Baciu, învățătoarea Alexiei: “Am emoții de câte ori vorbesc despre Alexia și cu Alexia. Este un copil deosebit, nu doar ca și elev ci și ca și copil ar oricărui părinți, se străduiește mult atât la școală cât și acasă. Are rezultate deosebite atât la purtare cât și la învățătură. Eu o felicit pentru tot ce face atât pentru ea cât și pentru părinți și bunică. De altfel am doar cuvinte de laudă și pentru bunica care i-a fost un sprijin deosebit și tin să o felicit. Pe Alexia o felicit îi dorec mult succes și sperăm să reușim cu toții să o ajutăm să-și îndeplinească toate dorințele”.


Este o altfel de poveste despre oamenii de nota 21.

Atunci când suntem la început de viață sprijinul părinților noștrii este cel mai important, în special în actul educațional. Alexia din păcate nu a avut această șansă. Părinții ei sunt nevăzători, cu toate astea ei, i-au insuflat puterea de a răzbate în orice, bunătatea, hărnicia, dragostea de Dumnezeu și de carte.

Fetiței nu-i lipsește nimic, gospodăria lor este una frumoasă, nu duce lipsă de nimic. Părinților poate le este greu că nu pot vedea chipul frumoasei lor fiice.

Dumnezeu a înzestrat-o cu o intelegință aparte. Fetița a terminat clasa 1, 2 și 3 cu media 10.

Își ajută părinții și bunica în gospodărie, merge la biserică iar la școală este fruntașă.


„Mă trezesc la 4 dimineața și îmi ajut în curte părinții și bunica, dăm de mâncare la animale, facem curat, mă joc un pic cu pisicuțele apoi mă spăl și merg la școală”, ne mai spune Alexia.

„Mă ajută mereu, dimineața eu duc mâncarea la animale, fiindcă nu văd Alexia mă ghidează prin curte, are grijă să nu fugă găinile pe lângă mine când deschid poarta, eu nu le vad”, ne povestește tatăl ei în timp ce fetița îl privește ca pe cel mai minunat om din lume, și este,  pentru că alături de soția și bunica s-au străduit ca fetiței să nu-i lipsească nimic.

Mama Alexei s-a născut nevăzătoare, tatăl ei a rămas fără vedere la vârsta de 22 de ani în urma unui accident iar bunica a suferit un accident și se deplasează greu. Cu toate astea, Alexia a primit o educație aparte în cei 7 ani de acasă.

Nu a zis niciodată că-i este greu, își iubeșe bunica, își iubește părinți iubește școala și profesorii iar când crește mare dorește să devină cadru medical pentru a ajuta oamenii.

Aceasta este povestea Alexiei, un om de nota 21, o fetiță care la 10 ani ne demonstrează tuturor că hărnicia, seriozitate, dragostea de carte și de Dumnezeu sunt secretele din viață pentru a răzbate.

„Pentru toți copii din lumea asta vreau să le transmit să pună burta pe carte, să învățați bine, să vă ajutați părinții, și vă rog din tot sufletul meu să-l iubiți pe Dumnezeu”, a fost mesajul Alexiei.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS