Special

Prof. Victor Moldovan: „Rubrica „Portret de Dascăl” din Ziarul 21 are un conținut care reliefă realitatea și lucruri legate de profesia de dascăl”

ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.

Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.

„Portret de dascăl” aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.

În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână l-am avut ca invitat pe Prof. Victor Moldovan, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășurat-o.

Despre rubrica din Ziarul 21:“Portret de dascăl”, prof. Victor Moldovan a mărturisit: „Am citit câteva articole cu alți profesori. O inițiativă foarte bună. Rubrica are un conținut care reliefă realitatea şi lucruri legate de profesia de dascăl. Lucruri pe care în alt fel nu le-ai fi ştiut”

Cât despre mesajul pe care un profesor ieșit la pensie l-ar transmite elevului din ziua de azi, Victor Moldovan a transmis: „Înainte era zicală: învățăti, învățați, învățați. Educația este cel mai important lucru în societate. De la educație pleacă totul. După cum spune Marin Preda în romanul: „Cel mai iubit dintre pământeni”: “dacă dragoste nu e, nimic nu e”. Aşa este şi aici: „dacă şcoală nu e, nimic nu e”.

Întregul interviu pe care prof. Victor Moldovan ni l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de Dascăl” îl puteți citi de luni, 16 decembrie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS