Dezvăluiri

A ajuns la urgențe la Câmpia Turzii și a fost surprins să afle prețurile pentru Serviciile Medicale

„Oricât cotizăm la STAT pt pensi doctori și așa mai departe … în caz că avem o urgentă la spital trebuie să plătim inclusiv și pansamentul !!!!!!!
Aceste poze sunt făcute la spitalul municipal Câmpia Turzii !!! VI SE PARE OK SĂ PLĂTIM ??????????? Mie cel puțin le dau la … la toți ăștia care au impresia ca suntem proști …. am avut ocazia să-l ajut pe un vecin pensionar de 77 de ani un neajutorat fără pensie și venituri !!!! Bătrânul a fost în stare gravă de urgentă deși am sunat la 112 timp de o ora mi-a vorbit ca și la ultimul gunoi fetele de la Cj salvare (dispecerat) și până la urmă l-am transportat cu taxi !!!! Deci oameni buni deșteptați-vă odată fiți uniți nu tăceți pt drepturile voastre !!!!!!!”, a fost mesajul unui tânăr din Câmpia Turzii, revoltat de faptul că serviciile medicale se plătesc

Ce spune legea?!

Persoanele neasigurate beneficiază doar de pachetul minimal de servicii medicale

Legea asigurărilor de sănătate inițiată înainte de anul 2000 a suferit peste 100 de modificări. Aproximativ 90% din populație este asigurată. Cea mai mare categorie de asigurați este cea a salariaților, care reprezintă 36% din total. Pensionarii și copiii, inclusiv elevii, sunt următoarele categorii asigurate, cu procente de 24% și 22%, după cum arată un raport al Alianței pentru Sănătate din România (APSER). Problema este că mulți dintre românii activi nu contribuie la sistem. În plus, atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați nu știu exact care sunt serviciile de care pot beneficia.

Pacienții care nu sunt asigurați medical pot să beneficieze doar de serviciile medicale cuprinse în pachetul minimal

În ambulatoriu, pacientul are dreptul la consultaţii pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală, pentru supravegherea şi depistarea de boli cu potenţial endemo-epidemic, consultaţii de monitorizare a evoluţiei sarcinii şi lehuziei, dar și consultaţii pentru acordarea serviciilor de planificare familială.

Persoanele neasigurate, care beneficiază de pachetul minimal de servicii medicale, suportă integral costurile pentru investigaţiile paraclinice recomandate şi tratamentul prescris de medicii de specialitate.

Excepție fac situaţiile de urgenţă și femeile însărcinate. Chiar dacă nu realizează venituri sau au venituri sub salariul minim, femeile însărcinate beneficiază de pachetul de servicii medicale de bază, implicit şi de servicii medicale paraclinice (investigaţii), în aceleaşi condiţii ca orice alt asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.

Care sunt tarifele Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii vezi AICI

Serviciile medicale de care beneficiază persoanele neasigurate la stomatolog

Persoanele neasigurate la sănătate pot primi gratuit tratament la stomatolog doar dacă au urgenţe. Pot beneficia de următoarele servicii la medicul stomatolog, dacă sunt urgenţe medicale: pansament calmant/drenaj endodontic, tratamentul paradontitelor apicale cu anestezie prin infiltraţie, tratamentul afecţiunilor parodonţiului cu anestezie prin infiltraţie, chiuretaj alveolar şi tratamentul hemoragiei, reducerea luxaţiei articulaţiei temporo-mandibulare, reparaţie/rebazare proteză, reparaţie aparat ortodontic.
Pacienţii neasiguraţi la Sănătate vor suporta integral costurile radiografiilor dentare recomandate de medic, precum şi costurile tratamentului.

În ce condiţii poţi fi internat, gratuit, într-un spital public, dacă eşti neasigurat

Poți să fii internat în spital dacă ai o urgenţă medico-chirurgicală care îţi (poate) pune viaţa în pericol. În acest caz, vei primi gratuit tratament şi vei fi gratuit spitalizat doar până când vei fi stabilizat. Din momentul în care problema cu care ai venit la spital nu mai constituie o urgenţă medicală, ai de ales între două opţiuni: te externezi din spital sau continui internarea şi plăteşti contravaloarea tuturor serviciilor pe care le primeşti în spital. De asemenea, ești internat în spital și dacă ai o boală cu potenţial endemo-epidemic, caz în care vei fi spitalizat până la vindecarea ei sau dacă ești femeie și trebuie să naşti.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS